Skip to main content

Freelancer. Jarenlang gebruikte ik de term op mijn eigen naamkaartjes. En net zolang had ik een haat-liefdeverhouding met dat specifieke woord. Want je hoort er als freelancer nooit écht helemaal bij. Opdrachtgevers vinden je meteen als de deadlines intern in het gedrang komen. Ze hebben je nodig als er ’s avonds laat nog reportages geraapt moeten worden, maar weten je pas 60 dagen einde maand te vinden voor de uitbetaling van je factuur. Net daarom werken we bij ZINNIG niet met freelancers, maar met gelijkgestemde taalliefhebbers op zelfstandige basis die we liever ‘zinspelers’ noemen. 

*Eerst even een rechtzetting. We werken bij ZINNIG wél met freelance copywriters, freelance vertalers en freelance eindredacteurs. Maar we nemen liever de term ‘zinspeler’ in de mond dan ‘freelancer’ (of ‘zzp’er’ in Nederland). Omdat de negatieve vibe die rond het woord freelancer hangt erg herkenbaar is uit onze eigen ervaringen. 

Ongebonden ridder? 

Volgens Wikipedia komt de term freelance uit het Middelengels en wil het niet meer zeggen dan ‘ongebonden ridder of knecht’. Het woord dook in 1819 op in Ivanhoe, een roman van Walter Scott. De auteur beschreef een middeleeuwse huursoldaat wiens speer (‘lance’) niet exclusief aan de landheer toebehoorde. De ridder stelde zijn diensten namelijk ter beschikking aan meerdere opdrachtgevers …  

freelancer
Langetermijnrelaties
 

Bij ZINNIG schakelen we, naast ons vaste team, heel graag zelfstandige professionals in met het zicht op langetermijnrelaties. De uitleg van de ‘ongebonden ridder’ gaat dus niet op: we willen net wél zinspelers op zelfstandige basis aan ZINNIG binden. Omdat we ervan overtuigd zijn dat het een win-win is voor alle partijen. De zelfstandige copywriter, vertaler of eindredacteur behoudt de vrijheid om te werken waar en wanneer hij of zij wil. En de klanten van ZINNIG plukken de vruchten van een specifieke expertise en/of kortere doorlooptijd. Sterker nog, de zinspeler krijgt de kans om te werken aan de projecten die hij of zij echt boeiend vindt. Omdat schrijven over een topic dat je interesseert, veel vlotter gaat én meer voldoening geeft. 

Betaaltermijnen  

Aan die korte doorlooptijd koppelen we bij ZINNIG het liefst ook een korte betaaltermijn. Omdat we zelf weten hoe vervelend het is om als freelancer achter wanbetalers aan te lopen, doen we er alles aan om de facturen van onze zinspelers vlot te betalen. Boekhouders durven weleens opperen dat je je facturen niet vóór de vervaldatum moet betalen, wij doen het – een tikje tegendraads – met veel plezier wél. Uit dankbaarheid voor de samenwerking en punctuele oplevering.  

Altijd welkom! 

Onze zinspelers kiezen zelf waar en wanneer ze werken: thuis of op een onbewoond eiland, tussen 9 en 17 uur, nog voor het ochtendgloren of midden in de nacht. Bij ons op kantoor zijn zinspelers trouwens ook altijd welkom (tijdens de reguliere werkuren, ha!). We maken met plezier een plekje vrij waar ze mee van ons uitzicht over de Hasseltse binnenstad kunnen genieten. Altijd handig om bij grotere projecten snel te kunnen sparren of om de banden aan te halen met ons team.  

Liefde voor het vak 

Nog een laatste reden waarom we het liever over ‘zinspelers’ hebben? Omdat spelen met zinnen meer zegt dan je statuut. Wie uit liefde voor taal schrijft, herschrijft, redigeert of vertaalt, meedenkt met onze klanten én een deadlinekiller is, is bij ZINNIG aan het juiste adres. Of je nu vergoed wil worden via een loonbriefje of factuur, heeft daar in se niet veel mee te maken. Als we samen het verschil kunnen maken voor onze klanten, is onze missie geslaagd.

Denk je dat jouw expertise matcht met die van ons? En wil je ook graag als zinspeler aan de slag? We leren je graag kennen

Evi

Pende al in dagboeken voor ze een handschrift had. Journalistieke achtergrond. Verliefd op letters. En korte zinnen. Wroet graag in teksten en verslindt notitieboekjes. Jongleert met to do’s en deadlines. Houdt van uitdagingen, technologie en sneakers.


Evi Maquoi
evi@zinnig.be
+ 32 496 37 45 27


Hilde Neven
hilde@zinnig.be
+ 32 486 80 87 11

Algemene voorwaarden
Cookie policy - Privacy policy